Bonucciju kapitenska traka i željeni broj u Milanu
Foto: EPA

Nakon što se dogovorio s Rossonerima

Bonucciju kapitenska traka i željeni broj u Milanu

M. Šljivak

Iskusni defanzivac Leonardo Bonucci (30) napravio je najveći transfer u Italiji ovog ljeta.

Dres prvaka Juventusa zamijenio je Milanovim, te je izdao sedmogodišnju vjernost torinskom klubu.

Bonucci je danas stigao u Milan, gdje će sutra proći ljekarske preglede i potpisati ugovor s još jednim italijanskim velikanom.

Bonucci će pored plate od 6,5 miliona eura godišnje dobiti sve što želi u Milan. Italijanski mediji tvrde da će ovaj 30-godišnji štoper odmah dobiti kapitensku traku, što je sasvim sigurno veliko iznenađenje.

Nije to sve. Njemu je zagarantovan broj 19, kojeg je nosio i u Juventusu i po kojem je postao poznat u proteklim godinama.

Rossoneri su očigledno učinili sve kako bi privukli i doveli sjajnog defanzivca, što im je na kraju uspjelo, te su time direktno oslabili velikog rivala Juventus.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Njegov doček u Milanu je izazvao pravu pomamu, ali sigurno je da će kao "izdajnik" biti žestoko dočekan na utakmicama Rossonera i Stare dame.

Bol Juventusu malo ublažava činjenica da će za ovaj transfer inkasirati 40 miliona eura.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi