Burnley dovodi najboljeg strijelca Championshipa
Foto: EPA

Chris Wood napušta Leeds

Burnley dovodi najboljeg strijelca Championshipa

Burnley je osigurao sjajno pojačanje za novu sezonu. Riječ je o najboljem strijelcu prošle sezone Championshipa, Chrisu Woodu.

Sjajni napadač Leedsa bi trebao biti i zvanično predstavljen u novom klubu u ponedjeljak, a njegov transfer će koštati Burnley oko 15 miliona funti.

Britanski mediji prenose da su Leeds i Burnley postigli dogovor, a uz naknadu od 15 miliona funti će biti uključeni i određeni bonusi.

Wood bi ljekarske preglede u novom klubu trebao obaviti u nedjelju, dok je potpisivanje ugovora zakazano za ponedjeljak, pa se špekuliše da bi 25-godišnji napadač za Burnley mogao debitovati već u srijedu, na utakmici protiv Blackburna.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ovaj sjajni reprezentativac Novog Zelanda je privukao pažnju na sebe odličnim izvedbama u prošloj sezoni, kada je u Championshipu uspio postići 27 golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi