Cannavaro: Mumije vode italijanski fudbal

Žestoke optužbe

Cannavaro: Mumije vode italijanski fudbal

E. Čaušević

Italija se nije uspjela plasirati na Svjetsko prvenstvo koje se narednog ljeta igra u Rusiji.

To je prvi put nakon 60 godina da ekipa s Apenina neće igrati na Mundijalu što je katastrofa za ovaj tim. Italijani su u šoku dočekali kraj sinoćnje utakmice protiv Švedske, te su odmah nakon završetka tražili promjene u reprezentaciji, ali i Fudbalskom savezu ove zemlje.

Nakon meča oglasio se i nekadašnji fudbaler Napolija, Paolo Cannavaro, koji je osuo paljbu prema čelnim ljudima Italije. Cannavaro je poručio da Italija sada mora sve mijenjati, pa i ljude na najvišim funkcijama u Fudbalskom savezu.

"Ljudi, mi nismo izgubili plasman na SP danas, izgubili smo ga prije 15 godina zahvaljujući ljudima koji ne ulažu više u ovaj fudbal. To se vidi i na Seriji A, a sada i na reprezentaciji. Naš fudbal treba rekonstrukciju jer ga vode mumije i oni ga kontrolišu. Tih ljudi se trebamo riješiti i onda ćemo se vratiti tamo gdje pripadamo", poručio je Cannavaro.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi