Capello: Ibrahimoviću sam često pokazivao golove Van Bastena

Italijanski stručnjak tvrdi

Capello: Ibrahimoviću sam često pokazivao golove Van Bastena

Italijanski stručnjak, Fabio Capello, otkrio je kako je Zlatana Ibrahimovića pretvorio u jednog od najvećih golgetera, zahvaljujući tome što mu je često pokazivao snimke Marca Van Bastena. 

"Zlatan ima jako puno prirodnog talenta i nije bilo uopšte teško da ga pretvorite u gol mašinu. Samo je bilo potrebno da mu objasnite par stvari", kazao je Capello, te dodao:

"Jedne prilike sam ga pozvao na razgovor i kazao mu da je dobar kao Marco Van Basten, odnosno da ima potencijal kao on. Tako sam napravio video sa svim golovima holandskog fudbalera i često mu pokazivao, govoreći da uvijek mora biti blizu gola. On je ranije znao biti udaljen od gola, ali grešku je ispravio i sada je jedan od najboljih napadača", zaključio je Capello. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti