Čarobnjak iz Rosarija i El Pistolero za novu pobjedu Barce
Foto: EPA

Barca slavila

Čarobnjak iz Rosarija i El Pistolero za novu pobjedu Barce

M. Šljivak

Fudbaleri Barcelone pobijedili su Celtu sa 6:1 u susretu 24. kola španske Primere, a ponovo je junak katalonskog tima bio Lionel Messi.

Ponovo je Čarobnjak iz Rosarija imao sjajan nastup, a do vodstva je Barcu doveo u 28. minuti. Namjestio je loptu na gotovo 30 metara od gola, te je prekrasno pogodio za prednost od 1:0.

Ipak, Celta je na odmor otišla s neriješenim rezultatom. U 39. minuti je dosuđen penal, a John Guidetti je pogodio za izjednačenje rezultata na 1:1.

Nastavak je ipak pripao Barceloni, koja je postigla još pet pogodaka, a oba je postigao Luis Suarez.

Prvo je El Pistolero u 59. minuti pogodio za 2:1 nakon čarobne asistencije Messija, da bi zatim u 75. minuti iskoristio asistenciju Neymara za prednost od 3:1.

Za 4:1 pobrinuo se Suarez, nakon što mu je Messi kratko dodao loptu, da bi na 5:1 povećao Ivan Rakitić. Konačnih 6:1 djelo je Neymara

Primera, 24. kolo:

Potražite više informacija na temu La Liga:

Barcelona - Celta 6:1 (Messi 28', Suarez 59', 75' 82', Rakitić 84', Neymar 90+1'/ Guidetti 39')


Izvanredan gol Messija by ss_video
Celta iz penala izjednacila by ss_video
El Pistolero by ss_video
El Pistolero 3-1 by ss_video

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti