Celta slavila na Nou Campu, Real ostaje na vrhu
Foto: EPA

Primera, 10. kolo

Celta slavila na Nou Campu, Real ostaje na vrhu

E. Škorić

Nogometaši Barcelone poraženi su na svom Nou Campu u susretu 10. kola španske Primere protiv Celte iz Viga.

Gosti su bili apsolutni autsajderi i njihova pobjeda nad Barcelonom zaista se može nazvati velikim čudom.

Kataloncima je bila neophodna pobjeda da se vrate na prvo mjesto, no razočarali su svoje navijače i ostali bez ijednog boda protiv ekipe koja ove godine briljira, a sada zauzima šesto mjesto sa 19 bodova.

Barca je zaprijetila gostujućem golu u 11. minuti, no Neymarov udarac odsjeo je na okviru gola. Lionel Messi je imao dobru šansu u 31. minuti, ali je Sergio Alvarez odbranio.

Ubrzo je argentinski nogometaš opet šutirao, no ni tada nije bio precizan. U završnici prvog dijela Alvareza je ‘testirao’ Neymar ponovo, no ostalo je 0:0 na poluvremenu.

U desetoj minuti nastavka šok za domaće. Nolito majstorski, petom, proigrava Joaquina Larriveya, koji je bio precizan. Suarez u 70. minuti prijeti, Alvarez brani. Charles je imao veliku šansu da dotuče Barcu u 78. minuti, ali je pucao preko gola, a prethodno je Carlos Bravo sjajno odbranio jedan udarac.

U 81. minuti Messi je iz slobodnjaka pogodio okvir gola. Uradili su domaći sve da izbjegnu poraz, no odbrana Celte nije popuštala.

Zahvaljujući Celti, Real ostaje prvi, Atletico drugi na tabeli. Ovo je za Katalonce drugi vezani poraz nakon što ih je u El Clasicu savladao Real Madrid.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Primera, 10. kolo:
Barcelona - Celta 0:1 (Larrivey 55)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.