Celtic će biti žestoko kažnjen zbog zastava Palestine

UEFA istražuje škotskog velikana

Celtic će biti žestoko kažnjen zbog zastava Palestine

Midhat Šljivak

Navijači Celtica sinoć su na utakmici Lige prvaka protiv izraelskog Hapoela Be'er Sheve istakli zastave Palestine.

Zbog zastava bi Celtic mogao biti kažnjen. UEFA je pokrenula istragu protiv prvaka Škotske zbog provokativnih simbola prema Izraelcima i gotovo je izvjesno da će velikan iz Glasgowa biti kažnjen.

Palestinske zastave su već i ranije našle svoje mjesto na tribinama Celtic Parka. Prije dvije godine ovaj klub je zbog toga kažnjen sa 20.000 eura, a sada bi pored novčane kazne mogli dobiti i dodatnu.

Ako se klub proglasi krivim, jedan dio tribina na evropskim utakmicama će biti zatvoren, a novčana kazna bi mogla biti veća nego ikad.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Celtic je od UEFA-e kažnjavan već pet puta, a ukupno su u kasu Evropske fudbalske federacije uplatili oko 150.000 eura.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi