Četiri kluba u igri za Garetha Balea
Foto: EPA

Bale na prodaju?

Četiri kluba u igri za Garetha Balea

M. Šljivak

Velški fudbaler Gareth Bale u posljednje vrijeme se često povezuje s odlaskom iz Real Madrida.

Rukovodstvo kraljevskog kluba, predvođeno predsjednikom Florentinom Perezom, nije zadovoljno onim što Velšanin pokazuje u dresu tima iz Madrida i navodno su spremni da ga prodaju ovog ljeta.

Ako se i desi da ga Real odluči prodati, Bale neće imati problema s pronalaskom novog kluba. Četiri evropska velikana su pokazala ogroman interes za njega i Bale navodno razmatra ponude ovih ekipa.

Među najvećim favoritima za njegovo dovođenje je Manchester United. Crveni đavoli žele pojačati tim za narednu sezonu, a navodno je Bale visoko na listi pojačanja kod Josea Mourinha.

Tim s Old Trafforda je i 2013. godine imao želju da dovede 27-godišnjeg fudbalera, ali se on tada odlučio za odlazak u Real.

Pored Uniteda, ozbiljne namjere da ga vide u svojim redovima imaju minhenski Bayern, PSG i Chelsea.

Ostaje nam da vidimo hoće li do velikog transfera i doći, ali će on sigurno biti mnogo manji od 100 miliona eura, koliko su Kraljevi platili Tottenhamu za njegove usluge.

Bale je tokom četiri sezone odigrao 149 utakmica za Real, a postigao je 67 golova.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi