City nadigrao WBA, susret obilježio crveni karton

Džeko igrao od 78. minute

City nadigrao WBA, susret obilježio crveni karton

Fudbaleri Manchester Cityja su protiv West Bromwich Albiona u 30. kolu Premier lige stigao do nove pobjede i to rezultatom 3:0.

Već nakon 60 sekundi, desio se najzanimljiviji detalj na utakmici. Isključenje je zaradio McAuley i to greškom, jer je Dawson bio taj koji je napravio prekršaj nad Bonyjem. Zbog toga je WBa gotovo cijelu utakmicu morao igrati sa igračem manje.

Na prvi gol se čekalo do 27. minute kada je Bony postigao gol prvijenac za Manchester City. Na 2:0 je povisio Fernando u 40. minuti, što je bio i rezultat prvog dijela igre.

U nastavku je viđena dinamična utakmica u kojoj su obje ekipe nekoliko puta pogađale okvir gola. Posljednji gol na utakmici djelo je Silve, koji je u 77. minuti postavio konačnih 3:0 za Građane.

Odmah nakon trećeg gola, u igru je ušao Edin Džeko, koji je od sva četiri napadača Cityja posljednji dobio priliku za igru. Aguero i Bony su počeli meč, a Jovetić je ušao u igru u 65. minuti.

Premier liga, 30. kolo:

Potražite više informacija na temu Premier league:

Manchester City - WBA 3:0 

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.