Conte: Xavi nam je dao najbolji kompliment
Foto: EPA

Italijanski selektor sretan

Conte: Xavi nam je dao najbolji kompliment

Italijanski selektor Antonio Conte bio je prezadovoljan nakon što su Azzurri sa 2:0 savladali Španiju i plasirali se u četvrtfinale Evropskog prvenstva.

"Znao sam da moji momci imaju ovo u sebi. Bili su odlični i čestitam im na ovoj partiji. Dokazali smo da ne igramo samo defanzivnim stilom", rekao je Conte, te dodao:

"Sada nam je potrebno da se odmorimo, jer nas čeka još jedna teška utakmica. Zadovoljan sam kako igramo a najbolji kompliment nam je dao Xavi, koji je izjavio da ga Italija podsjeća na kombinaciju Barcelone i Atletico Madrida".

"Ta Xavijeva izjava pokazuje da oni koji igraju fudbal razumiju", zaključio je Antonio Conte.

Italija će se u četvrtfinalu Evropskog prvenstva sastati sa Njemačkom, što će biti pravi klasik.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi