Courtois prekinuo pregovore sa Chelseajem

Golman želi veću platu

Courtois prekinuo pregovore sa Chelseajem

D. Rakanović

Golman Chelsea Thibaut Courtois prekinuo je pregovore sa klubom o produženju njegovog ugovora. 

Kako tvrdi britanski Times, Belgijanac trenutno zarađuje 100.000 funti sedmično, što je duplo manje od golmana Uniteda Davida De Geae. Chelsea mu nudi oko 150.000 funti, ali Courtois smatra da bi trebalo da ga izjednače sa golmanom Uniteda.

Courtois smatra da bi mu čelnici kluba trebali uduplati primanja jer je bio najbolji golman Premier lige u prošloj sezoni, kao i da je 14 puta sačuvao svoju mrežu u sezoni kada je Chelsea osvojio titulu u Premiershipu. 

Poznato je da se Belgijanac želi vratiti u Španiju, pregovarao je sa Real Madridom, ali su se priče oko transfera u Real utišale nakon što su Kraljevi osvojili Ligu prvaka i krenuli u pregovore oko dovođenja mlade zvijezde Monaca Kyliana Mbappea. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Courtois ima ugovor sa Chelseajem do 2019. godine. Na Stamford Bridge je stigao 2011. godine iz belgijskog Genka, a od 2011. do 2014. godine je proveo na posudbi u Atletico Madridu. 

 

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi