Crvena zvezda slavila u Novom Pazaru, majstorija Milijaša

Titula sve bliža Marakani

Crvena zvezda slavila u Novom Pazaru, majstorija Milijaša

Utakmice 24. kola Jelen Superlige Srbije na rasporedu su danas. Lider prvenstva Crvena zvezda gostovala je kod Novog Pazara. 

Gosti su do vodstva došli u 17. minuti susreta, a strijelac je bio kapiten ekipe iz Beograda. Nenad Milijaš je prelijepo pogodio udarcem sa 30 metara. Ostalo je nakon prvih 45 minuta susreta 1:0 za goste. 

U nastavku susreta jedanaesterac za Zvezdu. Loptu je na bijelu tačku stavio Lazović, ali je njegov udarac odbranio Simić. Ostalo je do kraja susreta 1:0 za Zvezdu. 

Do vrijednih bodova u borbi za opstanak došao je i beogradski Rad. Domaćin je slavio protiv Javora rezultatom 1:0, a jedini pogodak postigao je Luković u 44. minuti susreta. 

Kragujevački Radnički dočekao je na svom terenu OFK Beograd. U još jednom vrlo važnom susretu u borbi za opstanak gosti su do vodstva došli u osmoj minuti susreta, a strijelac je bio Čavrić. Domaćin se vratio u 27. minuti susreta preko Tintora. 

Početkom drugog poluvremena domaćin je ostao sa deset igrača. Gosti su do novog vodstva došli u 48. minuti susreta, a strijelac je bio Dražić. Gosti su pobjedu potvrdili u 71. minuti susreta preko Micevskog. 

Superliga, Srbija, 24. kolo: 

Spartak Subotica - Voždovac 1:0(Trivnuvoić 24)

Novi Pazar - Crvena zvezda 0:1(Milijaš 17)

Rad - Javor 1:0(Luković 44-pen)

Radnički 1923 - OFK Beograd 1:3(Tintor 27/Čavrić 8, Dražić 48, Micevski 69)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.