Čuda su moguća: Farski Otoci na Evropskom prvenstvu!

Nevjerovatan uspjeh kadeta

Čuda su moguća: Farski Otoci na Evropskom prvenstvu!

Mladi fudbaleri reprezentacije Farskih Otoka napravili su senzacionalan rezultat i plasirali se na Evropsko prvenstvo za kadete koje će se ove godine igrati u Hrvatskoj.

Iako od njih niko nije ni očekivao da će izboriti plasman u elitni krug kvalifikacija, kadeti Farskih Otoka napravili su čudo i završili na drugom mjestu grupe 8 i tako napravili historijski uspjeh za svoju domovinu.

Kvalifikacioni turnir nije počeo dobro za Farane, koji su prvi meč izgubili od Irske sa 4:0. Međutim, već u drugoj utakmici su remizirali sa Kiprom odigravši 0:0, da bi u odlučujućoj utakmici savladali Slovačku sa 2:1 i tako završili na drugom mjestu.

Farski Otoci su vodili sa 2:0 golovima Jacobsena i Sorensena, da bi Slovačka u 54. minuti došla do smanjenja na 2:1. Hrabri mladići iz države koja ima samo 50.000 stanovnika su izdržali napade favorizovanih Slovaka, a njihova radost nakon posljednjeg sudijskog zvižduka je neprocjenjiva.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti