Dani Alves: PSG? Barcelona to može!

Vjeruje bivšim saigračima

Dani Alves: PSG? Barcelona to može!

Fudbaler Juventusa Dani Alves vjeruje da njegova bivša ekipa Barcelona može nadoknaditi minus od četiri gola protiv PSG-a i proći u četvrtfinale Lige šampiona.

Ekipa koju sa klupe predvodi trener Luis Enrique izgubila je sa 4:0 u prvom meču osmine finala Lige šampiona u gostima kod PSG-a i bit će u gotovo nemogućoj misiji da dođe do četvrtfinala ovog takmičenja 10. put zaredom.

Ipak, Dani Alves, koji je čak tri puta osvajao Ligu šampiona sa Barcelonom, vjeruje da su njegovi bivši saigrači sposobni da nadoknade ovaj zaostatak.

"Bit će veoma teško vratiti se, ne zbog toga što to Barca ne može, već zbog kvaliteta njenog protivnika. Oni igraju presing i ne dopuštaju vam da igrate. U fudbalu, sve je moguće, sve se može dogoditi. Ako iko može da ovo nadoknadi, onda su to mašine iz Barcelone", rekao je Alves. 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Barcelona i PSG igraju revanš 8. marta na Cam Nou stadionu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi