De  Guzman blizu prelaska u Bournemouth
Foto:EPA

Novi prvoligaš dovodi sjajnog igrača

De Guzman blizu prelaska u Bournemouth

S. Bošković

Bournemouth je blizu dovođenje veznjaka Napolija, Jonathana de Guzmana, koji bi u Italiju stigao na posudbu.

Ovaj 27-godišnji igrač rekao je da je odbio da se pridruži Sunderlandu, koji se nakon toga povukao iz utrke za njegov potpis.

De Guzman već ima iskustvo igranja u Premier ligi, s obzirom na to da je veoma dobro branio boje Swanseaja u periodu između 2012. i 2014. godine. U tom razdoblju postigao je 15 golova u 93 odigrana susreta.

Trener novog engleskog prvoligaša, Eddie Howe, rekao je da su se za potpis holandskog internacionalca uključili nakon što je on odbio Sunderland.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Britanski mediji tvrde da će se De Guzman danas priključiti Bournemoutha, a dolazi na jednogodišnju posudbu Ubilježio je 14 nastupa za nacionalnu selekciju Holandije, a u Napoli je je stigao prošlog ljeta iz Swansejaa kao slobodan igrač.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.