Debakl Celtica u Varšavi, Legia jednom nogom u playoffu
Foto: Legia

Blamaža slavnog škotskog kluba

Debakl Celtica u Varšavi, Legia jednom nogom u playoffu

Ekipa Legije iz Varšave večeras je pregazila škotski Celtic s rezltatom 4:1.

Gol koji je Celtic postigao u osmoj minuti kao da je probudio uspavane Poljake koji su do kraja utakmice napunili mrežu slavnog škotskog kluba. McGregor je pogodio za 1:0, ali samo dvije minute kasnije Radović poravnava rezultat. Isti igrač dovodi Legiju u prednost u 36. minuti čime zaključuje potpuni rezultatski preokret do kraja prvog dijela susreta.

Efe Ambrose napravio je medvjeđu uslugu svojoj ekipi zaradivši direktni crveni karton uoči samog kraja prvog poluvremena i tako su gosti ostali sa igračem manje. Legija je u 59. minuti imala priliku doći do trećeg pogotka ali je neprecizan sa bijele tačke bio hrvatski internacionalac Vrdoljak. 

Ipak, treći gol dolazi pred sami kraj utakmice. Žyro postiže pogodak koji je doveo Poljake u ozbiljnu prednost. Samo tri minute kasnije novi jedanaesterac za domaće. Loptu ponovo uzima Vrdoljak ali uspijeva i drugi put promašiti najstrožu kaznu.

I kada se možda očekivala kazna zbog dva promašena penala, uslijedilo je baš suportno. Legija u 91. minuti postiže i četvrti gol na utakmici preko Koseckog koji zaključuje Celticovu blamažu u Varšavi.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Legia tako na revanš putuje kao skoro siguran učesnik posljednje prepreke pred grupnu fazu takmičenja, a Celticu ostaje nada da će nekom "ludom" partijom uspjeti anulirati zaostatak iz prvog susreta i plasirati se u playoff.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.