Dortmund ubjedljiv protiv Gladbacha, pobjeda Herthe

Hertha slavila bez Vedada Ibiševića

Dortmund ubjedljiv protiv Gladbacha, pobjeda Herthe

E. Čaušević

Na terenima u njemačkoj Bundesligi danas je odigrano pet mečeva u okviru 13. kola.

U Dortmundu su snage odmjerile dvije Borussije, Dortmun i Monchengladbach. Na kraju je do ubjedljive pobjede stigla domaća ekipa koja je slavila sa 4:1. Do prednosti su stigli prvo gosti golom Rafaela, ali su domaći onda došli do preokreta i nova tri boda.

Dva gola za Dortmund postigao je sjajni Pierre-Emerick Aubameyang, dok su po jedan dodali Dembele i Piszczek. Dortmund je peti sa 24 boda, dok je Gladbach na 13. mjestu sa 13 bodova.

Wolfsburg je na domaćem terenu poražen protiv Herthe sa 3:2, a u redovima gostiju nije bilo Vedada Ibiševića koji je zaradio crveni karton u prošlom kolu.

Golove za domaće postifli su Mayoral i Seguin, dok su strijelci za Herthu bili Plettenhardt, Esswein i Kalou. Hertha je treća sa 27 bodova, a Wolfsburg je tek na 15. mjestu sa deset bodova.

Pobjedu je ostvario i Werder koji je sa 2:1 savladao Ingolstadt, dok je Hoffenheim bio ubjedljiv protiv Kolna (3:0). Izet Hajrović je za Werder ušao u igru u 76. minuti, ali je desetak minuta kasnije morao napustiti teren zbog povrede. Bayer Leverkusen je protiv Freiburga osvojio samo bod odigravši 1:1.

Budesliga, 13. kolo:

Werder - Ingolstadt 2:1

Dortmund - Gladbach 4:1

Hoffenheim - Koln 4:0

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Leverkusen - Freiburg 1:1

Wolfsburg - Hertha 2:3

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi