Dva gola Kvržića, Rijeka i Split nemilosrdni

Treće pretkolo Evropske lige, prve utakmice

Dva gola Kvržića, Rijeka i Split nemilosrdni

E. Škorić

Hrvatski klubovi nastavljaju dominirati u pretkolima evropskih takmičenja.

Doduše, ne ide našem uvodu u prilog poraz Hajduka od kazahstanskog Šahtara, no sigurni su večeras bili RNK Split i Rijeka. Splićani su pogocima Roga i Belle savladali ukrajinski Černomorec iz Odesse s 2:0.

Rijeka je na Farskim ostrvima razbila Vikingur s 5:1. Dva pogoka za Riječane postigao je i bivši bh. reprezentativac Zoran Kvržić, dva je postigao i Kramarić, a u strijelce se upisao i Lesković.

Rumunski Petroul je preko iskusnog Mutua došao do 1:0 vodstva, no ne i popobjede nad češkim Plzenom. Gosti su se poraza spasili u finišu, a za 1:1 pogodio je Kolar u 91. minuti. Belgijski Waregem je razočarao pred svojim navijačima, te je s 2:5 poražen od bjeloruskog Soligorska. 

Evropska liga, treće pretkolo, prve utakmice:
Petroul - Plzen 1:1 (Mutu 75/ Kolar 91)
RNK Split - Odessa 2:0 (Rog 25, Belle 48)
Vikingur - Rijeka 1:5 (Hansson 35/ Lesković 14, Kvržić 45, 76, Kramarić 52, 81 - penal)
Waregem - Soligorsk 2:5 (Plet 40, Conte 75/ Galyuza 4, Matveichyk 12, Stargorodsky 45, Yanush 78, Guruli 91)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.