Dva španska kluba u borbi za Diega Costu?

Atletico i Barca žele napadača Chelseaja

Dva španska kluba u borbi za Diega Costu?

E. Čaušević

Španski reprezentativac Diego Costa ovih dana nalazi se u centru pažnje fudbalske javnosti zbog situacije u Chelseaju.

Costa je prošle sedmice došao u sukom sa Antonio Conteom zbog čega je italijanski stručnjak odlučio da ovaj napadač neće biti u konkurenciji za meč sa Leicesterom. Iako se špekulisalo da se radi o povredi na kraju je postalo sasvim jasno da su odnosi između Coste i Contea narušeni.

Pojedini mediji špekulišu da Costa na ovaj način pokušava da napusti Chelsea jer ima ponude iz Kine, ali i to da želi novi ugovor sa boljom platu u londonskom klubu. Ipak, najnovija vijest je da će Costa napustiti Stamford Bridge, ali tek na kraju sezone.

Navodno, interes za ovog igrača pokazao je Atletico Madrid, ali i Barcelona. Katalonski klub želi da unese malo svježine u svoj napad, te će pokušati iskoristiti novonastalu situaciju u Chelseajau.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ipak, jasno je da je Costina želja da se ponovo vrati u Atletico Madrid, ali ne bi bilo iznenađujuće da ga vidimo u dresu Barcelone ukoliko Katalonci ponude nešto više novca.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi