Džeko vodi Građane prema tituli prvaka Engleske

Manchester City ima svog čovjeka odluke

Džeko vodi Građane prema tituli prvaka Engleske

Dvije zaostale utakmice engleskog Premiershipa na rasporedu su bile večeras. Manchester City našeg Edina Džeke na svom terenu dočekao je Aston Villu. Domaćin je slavio rezultatom 4:0. 

Građani su na svom Etihadu dočekali Aston Villu, a domaćin je imao priliku da pobjedom dođe do dva boda prednosti u odnosu na drugoplasirani Liverpool kolo prije kraja. Prvu priliku za Građane imao je Kolarov, ali je njegov udarac odbranio Guzan. 

City je u 12. minuti susreta zaprijetio preko Yaye Tourea, ali je veznjak Građana neprecizan. Nastavio je domaćin da prijeti i u nastavku susreta, prilike su imali Silva, Nasri, Milner, ali mreža Guzana se nije zatresla. Ostalo je 0:0 na Etihadu. 

Građani su u 64. minuti susreta došli do vodstva. Zabaleta je centrirao, a mrežu Guzana trese reprezentativac Bosne i Hercegovine Edin Džeko. Samo osam minuta kasnije Građani su došli do dva gola prednosti, a strijelac je opet u posljednje vrijeme najbolji fudbaler Građana, Edin Džeko. Pobjedu Građana u 89. minuti susreta potvrdio je Stevan Jovetić, dok je četiri minute kasnije Yaya Toure postigao četvrti gol na susretu. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Sunderland - WBA 2:0

U drugom susretu koji je počeo od 20 sati i 45 minuta Sunderland je na svom terenu dočekao West Bromwich Albion. Domaćin je do vodstva došao u 13. minuti susreta, a strijelac je bio Colback nakon asistencije Alonsa. U 31. minuti susret Crne mačke dolaze do dva gola prednosti. Mrežu gostiju iz Birminghama zatresao je Borini nakon asistencije Larssona. Ostalo je do kraja susreta 2:0 za ekipu Gustava Poyeta. 

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.