Edin Višća strijelac u domaćem remiju protiv Mersina

Turska Super lig, 17. kolo

Edin Višća strijelac u domaćem remiju protiv Mersina

Fudbaleri Istanbul Basaksehira, ekipe za koju nastupa bh. reprezentativac Edin Višća, remizirali su na domaćem terenu sa Mersinom odigravši 2:2 u okviru 17. kola turske Super lig, a jedini gol za domaći sastav postigao je upravo nekadašnji fudbaler Željezničara.

Gosti su u vodstvo stigli već na samom početku utakmice. U 5. minuti pogodio je Kaloglu na asistenciju Wellitona, što je bio i konačan rezultat u prvih 45 minuta. 

Ipak, nakon samo dvije minute igre u prvom poluvremenu izjednačujući gol za Basaksehir postigao je Edin Višća. 

Tas je u 76. minuti vratio vodstvo gostima, koji bivšem Višćinom klubu duguju oko 800.000 KM na ime obeštećenja za Ibrahima Šehića, a konačnih 2:2 postavio je Perbet golom dvije minute kraja utakmice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.