Eurogol Luke Modrića za trijumf Kraljeva u Granadi

Real slavio teškom mukom

Eurogol Luke Modrića za trijumf Kraljeva u Granadi

Fudbaleri Real Madrida slavili su večeras kod Granade veoma tešku pobjedu u okviru 23. kola Primere rezultatom 2:1.

Kraljevski klub nije dobro ušao u meč te je Granada bila nešto opasnija u prvih 20-ak minuta. Ipak, domaćima je stigao hladan tuš kada je u 30. minuti Carvajal sjajno prošao po desnoj strani i asistirao Benzemi za njegov 19. gol u sezoni.

Nastavak meča donio je daleko zanimljiviju utakmicu. Prvo je Kariom Benzema imao veliku šansu u 57. minuti kada je njegov udarac sjajno odbranio Fernandez i spasio svoju ekipu. Samo tri minute kasnije Granada je došla do 1:1. Sudac je zasmetao Luki Modriću koji je izgubio loptu, a za domaće je odmah nakon toga pogodio Al Arabi.

Kada se mislilo da će meč završiti tim rezultatom, Modrić je šokirao domaće navijače. On je sa nekih 20-ak metara topovskim šutem pogodio gornji desni ugao gola domaće ekipe i Real je uzeo sva tri boda.

Kraljevi su nakon ovog kola ostali na minus četiri u odnosu na lidera Barcelonu, a Granada je sada 19. na tabeli sa samo 20 osvojenih bodova.


Potražite više informacija na temu La Liga:



Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi