FA donio novo pravilo u engleskom Premiershipu

Pravilo zbog kojeg će mnogi plakati

FA donio novo pravilo u engleskom Premiershipu

S početkom nove sezone u engleskom Premiershipu dolazi i novo pravilo zbog kojeg bi moglo biti mnogo više sviranih nedozvoljenih pozicija. 

Naime, ukoliko igrač na utakmici uputi udarac na gol, a njegov timski kolega u nedozvoljenoj poziciji pokuša igrati loptom, svirat će se ofsajd čak i ako ne dira loptu. Bitna je namjera.

Tako je jedne prilike Juan Mata u utakmici između Manchester Uniteda i Stoke Cityja izvodio slobodan udarac, lopta je preletjela odbranu bivšeg Begovićevog kluba, Marcos Rojo bio je ofsajdu te je pokušati pucati glavom. No, promašio je loptu koja, bez da ju je iko dirao, odlazi u mrežu. Gol se piše Mati. 

Da se ta ista situacija ponovi u ovoj sezoni, sudac bi morao svirati zaleđe Roja i poništiti gol.

"Ako igrač koji je u nedozvoljenoj poziciji samo pokaže namjeru da je htio igrati loptom ili je pokušao zasmetati suparničkom igraču ili golmanu, gol će se smatrati neregularnim", stoji u novom pravili FA-a.

Potražite više informacija na temu Premier league:

U nastavku pogledajte primjer u kojem bi u sezoni ispred nas bio poništen gol... 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti