Fiorentina izbacila Tottenham, Ajax se prošetao Varšavom

Evropska liga

Fiorentina izbacila Tottenham, Ajax se prošetao Varšavom

Nekoliko interesantnih utakmica odigrano je večeras u okviru šesnaestine finala Evropske lige.

Nakon 1:1 iz Londona, Fiorentina je na svom terenu sa 2:0 savladala Tottenham i tako izborila plasman u osminu finala. Golove za Violu postizali su u 54. minuti Gomez i u 71. minuti Salah.

Ajax nije imao nikakvih problema na gostovanju kod Legije u Varšavi. Holandski tim trijumfovao je rezultatom 3:0, pa se tako sa ukupnih 4:0 plasirao dalje. Golove za Ajax postizali su Milik u 11. i 43. i Viergever u 13. minuti.

Villareal je nakon 2:1 iz prvog susreta još jednom slavio protiv Red Bull Salzburga. Ovoga puta je bilo 3:1, a golove su postizali Vietto u 33. i 76. i Dos Santos u 79. minuti. Španski tim je tako sa ukupnih 5:2 plasirao u osminu finala.

Evropska liga, 1/16 finala:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Fiorentina - Tottenham 2:0
Legia - Ajax 0:3
Salzburg - Villareal 1:3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.