Gabbiadini riješio Derby della Lanterna
Foto: EPA

109. gradski derbi pripao Sampdoriji

Gabbiadini riješio Derby della Lanterna

Midhat Šljivak

Derby della Lantera, 109. po redu, odigrali su večeras na Luigi Ferraris stadionu Genoa i Sampdoria, a na kraju je Sampa slavila pobjedu rezultatom 1:0...

Očekivano, ovaj susret je donio dosta tvrdu igru. Prvo poluvrijeme je donijelo samo jedan šut u okvir gola i to od strane Genoe. S druge strane Sampdoria je imala nekoliko opasnih pokušaja, ali se na odmor otišlo bez golova (0:0).

Ni nastavak derbija nije ponudio lijep fudbal. Igralo se između dva kaznena prostora i bez velikih šansi.

Ipak, u 75. minuti gol je postignut. Gabbiadini je zatresao mrežu Genoe za prednost Sampdorije od 1:0...

Do kraja susreta Sampdoria je uspjela da sačuva prednosti. Imala je Genoa u 86. minuti preko Pinille veliku priliku, ali je Viviano sjajno odbranio, te je Sampa osvojila tri boda.

Seria A, 5. kolo:

Potražite više informacija na temu Serie A:

Genoa - Sampdoria 0:1 (Gabbiadinni 75')

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.