Gdje će igrati klubovi iz Milana?
Foto:EPA

Obustavljeni pregovori sa gradom

Gdje će igrati klubovi iz Milana?

S. Bošković

Inter i Milan zaustavili su pregovore sa lokalnom upravom u vezi San Sira.

Proteklih sedmica Rossoneri su odustali od plana za novo stadion, a lokalna uprava je klubove upozorila da bi jedan od njih trebao imati vlastiti stadion.

Kako prenose talijanski mediji, klubovi su iznervirani zbog podataka koji ulaze u javnosti i o novom stadionu će tek raspravljati nakon lokalnih izbora u maju 2016. 

Bilo je spekulacija da će grad San Siro prodati stadion Interu i Milanu, koji ga trenutno iznajmljuju, no klubovi bi radije pregovore održali z tajnosti.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ljuti rivala su odbili sve razgovore o ovoj temi do kraja izbora, kako bi izbjegli da budu predmet političke rasprave.

Nerazzuri i  Rossoneri susret će se sa upravom grada kako bi raspravili o renoviranju stadiona prije finala Lige prvaka koje se održava u maju. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.