Golijada upotpunila slavljeničku atmosferu Stamford Bridgea
Foto: EPA

Chelsea savladao Watford sa 4:3

Golijada upotpunila slavljeničku atmosferu Stamford Bridgea

E. Čaušević

Fudbaleri Chelseaja savladali su večeras na domaćem terenu Watford (4:3) u zaostaloj utakmici 28. kola engleskog Premiershipa.

Antonio Conte odlučio je večeras da na teren pošalje skoro rezervni sastav jer je Chelsea u prošlom kolu osigurao titulu prvaka Engleske. Meč za Plavce je odlično počeo kada je John Terry na ogromnu radost domaćih navijača pogodio za 1:0 u jednoj od svojih oproštajnih utakmica u dresu ovog kluba.

Međutim, samo minutu kasnije Watford je izjednačio golom Capouea nakon nevjerovatne greške Terryja. No, do kraja prvog poluvremena Plavci su ponovo stigli do prednosti, a ovaj put strijelac je bio Azpilicueta.

Četiri minute igre u drugom dijelu bilo je potrebno Chelseaju da povisi na 3:1 kada je mrežu gostiju zatresao Batshuayi. Iako su svi očekivali sigurno pobjedu domaće ekipe na kraju je Watford uspio da dođe do izjednačenja. Prvo je Janmaat smanjio na 3:2, a u finišu meča na 3:3 izjednačio je Okaka.

No, u samom finišu utakmice Chelsea je uspio doći do četvrtog gola i nove pobjede kada je konačnih 4:3 postavio Cesc Fabregas koji je nekoliko minuta prije toga ušao u igru.

Bh. reprezentativac Asmir Begović branio je cijeli meč za domaći tim. Chelsea je prvi na tabeli sa 88 bodova, dok je Watford na 15. mjestu sa 41 bodom i sigurno je da ćemo ih i naredne sezone gledati u društvu najboljih.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Premiership, 28. kolo:

Chelsea - Watford 4:3


Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti