Građani ne  znaju odigrati utakmicu bez golova
Foto: EPA

Čak 33 utakmice bez nule

Građani ne znaju odigrati utakmicu bez golova

M. Šljivak

Manchester City sinoć je poražen u Torinu od Juventusa s 1:0 u petom kolu Lige prvaka.

Građanima je ovo bio ukupno 33. meč u najelitnijem evropskom takmičenju, a ovaj engleski tim je jedinstven po jednom rekordu, kojeg sigurno niko u Evropi nema.

City nikada nije odigrao susret bez golova (0:0) u 33 nastupa u Ligi prvaka, što je zaista nevjerovatan podatak

Po prvi put je City u Ligi prvaka nastupio u sezoni 2011/2012. Bili su nekoliko puta jako blizu "nule", no uvijek je na utakmicama ove ekipa postignut barem jedan gol.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Četiri puta je City poražen sa po 1:0, ali se na prvu nulu još uvijek čeka. S obzirom da u posljednjem kolu grupne faze igraju protiv Borussije iz Moenchengladbacha na svom terenu i da su obje ekipe napadački nastrojene, teško da će susret na Etihadu završiti bez golova.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.