Grčka nije izdržala: Lukaku spasio Belgiju u finišu meča

Kvalifikacije za SP

Grčka nije izdržala: Lukaku spasio Belgiju u finišu meča

E. Škorić

Grčka je večeras zamalo iznenadila Belgiju u Briselu u meču kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, ali je Lukaku izvukao domaći tim golom u finišu (1:1).

Grci su došli u Brisel s namjerom da čvrstom odbranom sačuvaju bod, pa ni sami nisu očekivali da će ih sekunde dijeliti od sva tri, ali nisu uspjeli da ostvare pobjedu.

Belgija je od početka zagospodarila terenom i konstatno je napadala, do je Grčka jedino za cilj imala da ne primi neki rani pogodak i u tome su gosti uspijevali.

Na početku drugog dijela Konstantinos Mitroglou je odjednom izašao sam pred Courtoisa, pa je rutinski pogodio za veliko slavlje igrača u bijelim dresovima.

Nakon tog gola, očekivano, slijede još žešći napadi od strane Lukakua, Mertensa i društva, ali se Grčka branila - grčki. I onda u 89. minuti Lukaku zabija za 1:1 i za bod Belgije.

Treba istaći da je kod Grčke isključen Tachtsidis, pa neće igrati u Zenici u narednom meču, baš kao ni suspendovani Samaris i Tzavellas, koji su dobili javne opomene večeras.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Nakon pet kola Belgija ima 13, Grčka 11, a BiH 10 bodova, no treba imati na umu da će u Zenici gostovati i Grčka i Belgija.


Konstantinos Mitroglou Goal HD - Belgium 0-1... by Super-By

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi