Guardiola: Želim da ostane Schweinsteiger

Trener Bayerna

Guardiola: Želim da ostane Schweinsteiger

Pep Guardiola želi u redovima Bayerna zadržati Bastiana Schweinsteigera.

Za kapitena njemačke reprezentacije veliki interes pokazali su čelnici Manchester Uniteda, ali Guardiola ne krije da mu je glavni cilj zadržati Schweinsteigera na Allianz Areni. 

"Moj plan za narednu sezonu? Da ostane Bastian Schweinsteiger.  On je legenda ovog kluba i odluka je na njemu. Tu odluku ne donosim ja, ni generalni direktor. Ako želi da ostane još tri ili četiri godine, on to može da uradi", izjavio je Guardiola za njemačke medije. 

Schweinsteiger je ove sezone imao velikih problema sa povredama, pa je tako u Bundesligi odigrao samo 19 utakmica i postigao četiri pogotka. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.