Guizhou se novim porazom udaljio od opstanka u Super ligi

Salihoviću i Misimoviću po 90 minuta

Guizhou se novim porazom udaljio od opstanka u Super ligi

Guizhou Rehne naših Sejada Salihovića i Zvjezdana Misimovića poražen je u 17. kolu kineske Super lige od ekipe Jiangsu Saintyja rezultatom 1:0.

Domaćim porazom se ekipa Guizhoua odaljile od 14. mjesta, koje osigurava opstanak u društvu najboljih i naredne sezone. Strijelac pobjedonosnog gola za Jiangsu bio je Islanđanin Kjartansson u 38. minuti.

Oba bh. fudbalera su na terenu provela svih 90 minuta, ali se za to vrijeme nisu uspjeli sa svojim saigračima domaćeg poraza, koji je za Guizhou bio već deseti u sezoni.

Guizhou će se u narednom kolu sastati sa Shanghaijem, što će biti derbi začelja, budući da su ove dvije ekipe pozicionirane na dva posljednja mjesta u kineskoj Super ligi.

Super liga, 17. kolo:

Guizhou Rehne - Jiangsu Sainty 0:1

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.