Hakan Šukur više ne postoji!
Foto: EPA

Izbrisani svi dokumenti vezani za njega

Hakan Šukur više ne postoji!

M. Šljivak

Legenda turskog fudbala Hakan Šukur više ne postoji.

Za legendarnim napadačem raspisana je potjernica zbog podrške Fetulahu Gulenu, kojeg u Turskoj terete za pokušaj državnog udara.

Šukur više za turski fudbal ne postoji. Nogometni savez je uklonio sve dokumente i materijale koji su bili vezani za njega, a isto je učinio i Galatasaray, za kojeg je Šukur odigrao 392 utakmice i postigao 228 pogodaka.

Hakan Šukur se tereti da je član teroristički organizacije FETO, a kako je on navodno prošle godine napustio zemlju, uhapšen je njegov otac Selmet Šukur.

Nekadašnja zvijezda turskog fudbala je igrala u evropskim velikanima Interu i Parmi, a jednu sezonu je proveo i Blackburnu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi