Florentino Perez zna zašto je Messi ostao na klupi u Torinu

"To će biti sve češće u sezoni"

Florentino Perez zna zašto je Messi ostao na klupi u Torinu

E. Čaušević

Fudbaleri Barcelone remizirali su u srijedu protiv Juventusa (0:0) u meču 5. kola grupne faze Lige prvaka.

Ono što je iznenadilo mnoge ljubitelje fudbala jeste potez trenera katalonskog kluba Ernesta Valverdea koji je odlučio da ostavi Lionela Messija na klupi. Pretpostavlja se da je to uradio jer Barcu sutra očekuje veliki derbi protiv Valencije koja je trenutno druga na tabeli La Lige i za Barcelonom zaostaje četiri boda.

Međutim, predsjednik Real Madrida, Florentino Perez, vjeruje da će slika Messija na klupi biti sve češća u ovoj sezoni. Kako smatra prvi čovjek kraljevskog kluba Argentinac ne želi mnogo da se troši u ovoj sezoni jer želi da se čuva za Mundijal koji se narednog ljeta igra u Rusiji.

Za Messija će to biti vjerovatno posljednja prilika da s Argentinom osvoji Svjetsko prvenstvo, jedinu titulu koja mu nedostaje. Perez vjeruje da Messi zbog toga ne želi igrati na utakmicama koje nisu od velikog značaja za katalonski klub.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti