Henry konačno prokomentarisao svog nasljednika

Mbappe ga oduševio

Henry konačno prokomentarisao svog nasljednika

Konačno je i legendarni francuski napadač Thierry Henry 'došao na red' da iznese svoje mišljenje o Kylianu Mbappeu, koji je ove sezone postao svjetska senzacija.

Mladi napadač Monaca je ove sezone postigao 19 golova i već je dobio poziv u A reprezentaciju Francuske, a selektor Didier Deschamps ga je uporedio upravo sa Henryjem.

"Ne volim ta poređenja. Mbappe je Mbappe i to je to. Ali, ono što mogu reći je da je veoma dobar. Uživam gledajući ga i siguran sam da može postići mnogo u fudbalu", rekao je Henry o svom nasljedniku, te nastavio:

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

"On je strahovito brz ali i puno razmišlja dok igra. To je dobro, jer to je znak da će biti još bolji. Ne znam šta još može naučiti o fudbalu, možda samo nekoliko taktičkih stvari".

Kylian Mbappe je sjajnim igrama u ovoj sezoni na sebe skrenuo pažnju najvećih klubova Evrope, a trenutno je njegovom dovođenju najbliži Real Madrid.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi