Hertha slavila, Plavooki bombarder postigao gol karijere

Sjajni Vedad Ibišević

Hertha slavila, Plavooki bombarder postigao gol karijere

A. Beganović
Teme:

U prvom susretu 3. pretkola Evropa lige Hertha je na domaćem terenu s minimalnih 1:0 savladala Brondby, a jedini pogodak na susretu postigao je bosanskohercegovački napadač Vedad Ibišević.

Njemačka ekipa stigla je do minimalne pobjede uoči revanša u Danskoj, a trenutak odluke dogodio se u 28. minuti. Naime, nakon jednog centaršuta Ibišević je fenomanlnim škaricama savladao golmana danske ekipe za vodstvo Herthe, a kasnije će se utvrditi i konačnog rezultata.

U duelu Basaksehira i Rijeke nije bilo golova, a izglednije prilike za postizanje pogotka imala je hrvatska ekipa. Bh. reprezentativac Edin Višća odigrao je svih 90 minuta za tursku ekipu, dok je Haris Handžić pred sami kraj zamijenio Vešovića kod Rijeke.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Dp minimalne pobjede stigao je i Osmanlispor čije boje brani Avdija Vršajević. Jedini pogodak na susretu postigao je Pinto u 74. minuti.





NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi