Holanđani u šoku nakon poraza u Bugarskoj

Blind će dobiti otkaz?

Holanđani u šoku nakon poraza u Bugarskoj

E. Čaušević

Reprezentativci Holandije poraženi su sinoć na gostovanju protiv Bugarske sa 2:0.

Ovaj rezultat razočarao je javnost u Holandiji, a cijenu toga mogao bi platiti selektor Danny Blind. Tamošnji mediji žestoko su "opleli" po selektoru ove selekcije nakon katastrofalne igre u Bugarskoj koja je udaljila Holanđane od Svjetskog prvenstva.

Blind bi cijenu sinoćnjeg poraza mogao platiti već danas jer se špekuliše da će dobiti otkaz. Holandija za nekoliko dana igra prijateljsku utakmicu u Amsterdamu protiv Italije, a ukoliko Blind dobije otkaz nije poznato ko će voditi ovu selekciju u toj utakmici.

"Odigrali smo užasnu utakmicu i to je jasno. Ne znam zašto smo tako loše počeli meč. Jedva da smo stvorili neku šansu. Krivim sebe, a ne igrače. Ne mogu vam opisati koliko sam razočaran, prvenstveno jer sam imao osjećaj da ćemo večeras odigrati dobru utakmicu i pobijediti. Ipak, to se nije desilo", rekao je Blind nakon utakmice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi