Hull City preuzima konzorcij iz Kine

Potpisan ugovor o prodaji

Hull City preuzima konzorcij iz Kine

M. Skaka

Fudbalski klub Hull City još je jedan u nizu engleskih premijerligaša koji će biti prodani Kinezima.

Prema dokumentima koji su danas objavljeni na berzi Hong Konga, postignut je uslovni dogovor kojim dalekoistočni konzorcijum za 130 miliona funti preuzima Hull od porodice Allam.

Klub je inače bio na prodaju još od 2014. godine, a jedan je od rijetkih u Premier ligi koji su i dalje bili u rukama Britanaca. Doduše, vlasnik je Assem Allam, biznismen egipatskog prorijekla, ali ipak državljanin Velike Britanije čije se bogatstvo procjenjuje na 1 milijardu funti.

Ukoliko ovaj uslovni ugovor prođe, novi vlasnici Hull Cityja sada će biti kompanija iz Hong Konga, Greater China Professional Services Limited i Camsing Global.

Ipak, da bi se to i desilo potrebna je dozvola Premier lige, ali i ispunjenje nekoliko dodatnih uslova.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Hull se u Premiership plasirao kroz play off u maju ove godine i za sada iz osam utakmica ima sedam poena.

Ovom prodajom, samo četri kluba Premier lige ostaju u potpunom vlasništvu Britanaca - Tottenham Hotspur, Stoke City, Burnley i Middlesbrough, isto toliko ih je u djelomično domaćem vlasništvu - West Ham, Everton, Crystal Palace i Bournemouth dok je preostalih dvanaest prodano inostranim ulagačima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti