Iako u penziji, legende Liverpoola pokazale magiju

U čast žrtava Hillsborougha

Iako u penziji, legende Liverpoola pokazale magiju

Bivši fudbaleri i legende Liverpoola odigrali su humanitarni meč na Anfieldu u čast žrtava tragedije na stadionu Hillsborough.

Nekadašnji igrači Liverpoola bili su podijeljeni u ekipe lokalnih i internacionalnih legendi, a krajnji ishod meča bio je 2:2. 

Utakmica se igrala u čast 96 žrtava tragično nastradalih 15. aprila 1989. godine na stadionu Hillsborough. 

Za "lokalce" su igrali: James, Jones, McAteer, Burrows, Wright, McAllister, Thomas, Barnes, McManaman, Owen i Fowler, dok su "stranci" nastupili u sastavu: Westerveld, Babbel, Hyypia, Bjornebye, Kvarme, Hamann, Molby, Cheyrou, Smicer, Garcia i Litmanen.

Navijači Redsa su se sjetili i 2005. godina i slavno finale Lige šampiona kada je pobjeđen Milan nakon boljeg izvođenja penala, a lijepih poteza nije nedostajalo, a Redkappova "rabana" jedan je od ljepših na ovome meču.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.