Ibišević sedmi najkorisniji napadač Bundeslige

Odlične partije

Ibišević sedmi najkorisniji napadač Bundeslige

Dž. Mrakić

Vedad Ibišević prosto se preporodio u dresu berlinske Herthe, koja je polusezonu 53. izdanja Bundeslige završila na visokom trećem mjestu.

Nakon što u dresu Stuttgarta nije zabio čak 601 dan u Bundesligi, popularni Vedo je prelaskom u Herthu počeo podsjećati na svoje najbolje dane.

Od mogućih 17 odigrao je 10 susreta, a u prvom dijelu sezone postigao je šest golova i upisao četiri asistencije. Naš napadač osmi je strijelac Bundeslige, treći je po broju asistencija među klasičnim napadačima, a po zbiru golova i asistencija sedmi je najkorisniji napadač u Bundesligi.

Ove sezone dva puta je direktno svojim golom donio pobjedu svojoj ekipi.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Plavooki bombarder se vratio!

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.