Igrači Genta brojevima na dresu privukli veliku pažnju

Najmanji broj na dresu je 13

Igrači Genta brojevima na dresu privukli veliku pažnju

M. Šljivak
Teme:

Belgijski Gent napravio je pravu senzaciju pobjedom nad Tottenhamom (1:0) u prvom susretu šesnaestine finala Evropske lige.

Ipak, pobjeda belgijskog tima je ostala u drugom planu zbog jedne posve bizarne činjenice na ovom meču.

Veliku pažnju u meču sa Spursima privukli su brojevi na dresovima igrača Genta, a interesantno je da u sastavu nije bio nijedan igrač s jednocifrenim brojem.

Najmanji broj na dresu imao je štoper Stefan Mitrović, koji nosi broj 13, a najveći broj i do 91 uzeo je hrvatski čuvar mreže Lovre Kalinić.

Prosjek brojeva ovog tima je 35, a svakako treba istaći i da bh. reprezntativac Danijal Milićević na dresu ima broj 77.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Zaista veoma interesantan podatak o ekipi Genta, koja je vjerovatno imala u  prosjeku najveće brojeve od svih evropskih klubova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti