Iheanacho karijeru nastavlja u Bundesligi?
Foto: EPA

Napadač Cityja na meti Hoffenheima

Iheanacho karijeru nastavlja u Bundesligi?

E. Čaušević

Reprezentativac Nigerije, Kelechi Iheanacho, na kraju ove sezone će prema svemu sudeći napustiti Manchester City.

Iheanacho je početkom ove sezone bio iznenađenje Pepa Guardiole jer je imao poprilično zavidnu minutažu u odnosnu na ostale napadače. Međutim, u posljednje vrijeme to se promijenilo, te ovaj 20-godišnji napadač utakmice Građana većinom posmatra sa klupe za rezervne igrače.

U engleskim medijima danas se pojavila informacija da će Iheanacho na kraju ove sezone napustiti City i da će svoju karijeru nastaviti u Njemačkoj. Interes za mladog napadača pokazao je Hoffenheim, te bi ovo bio zaista iznenađujući transfer ukoliko do istog dođe.

Iz Hoffenheima su potvrdili da se Iheanacho nalazi na njihovoj listi želja, ali da još uvijek nisu ostvarili kontakt s Manchester Cityjem. Navodno, kontakt s igračem postoji, no Nigerijac je rekao da će u Hoffenheim doći samo u slučaju da ova ekipa izbori igranje u Ligi prvaka naredne sezone.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Hoffenheim je na dobrom putu s obzirom da se nalazi na trećem mjestu i ima bod više u odnosu na Dortmund koji je četvrti. I četvrta pozicija donosi kvalifikacije za Ligu prvaka, a u odnosu na petu Herthu ovaj klub ima 11 bodova prednosti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi