Izraelska policija spasila Isca i spriječila tragediju?
Foto: EPA

Navijač utrčao s nožem?

Izraelska policija spasila Isca i spriječila tragediju?

Endin Čaušević
Teme:

Reprezentacija Španije sinoć je savladala na gostovanju selekciju Izraela (1:0) u posljednjem meču kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Crvena furija uspjela je direktno da se plasira na SP koje se narednog ljeta igra u Rusiji. Međutim, meč protiv Izraelaca mogao je biti koban za igrača Španije Isca. Naime, na kraju utakmice na teren su utrčala šestorica domaćih navijača koji su krenuli prema veznjaku Španije.

Međutim, izraelska policija uspjela je veoma brzo reagovati i navodno spriječiti tragediju. Kako navode mediji na Pirinejima jedan od navijača Izraela kod sebe je imao nož koji mu je ispao prije nego što je stigao do Isca.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

"To su tinejdžeri i oni su odmah nakon toga uhapšeni. Još uvijek ne znamo da li im je cilj bio da povrijede nekog od igrača Španije i to će se saznati nakon naše istrage. Mnogo toga se špekuliše, ali će sve biti detaljno provjereno", saopštili su iz izraelske policije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi