Jedan je Gigi: Buffon u 620. nastupu skinuo penal
Foto: Screenshot

Legendarni golman sjajan i u 39. godini

Jedan je Gigi: Buffon u 620. nastupu skinuo penal

Legendarni golman Juventusa, Gianluigi Buffon, je obilježio svoj 620. nastup u Seriji A odbranom penala u svom stilu.

Juventus je otvorio novu sezonu Serije A pobjedom protiv Cagliarija. Prvi gol je postigao Mario Mandžukić, dok je drugi bio djelo Paula Dybale nakon majstorske asistencije bh. reprezentativca Miralema Pjanića. Konačnih 3:0 postavio je Gonzalo Higuain pogotkom u 66. minuti.

Ipak, Cagliari je pri rezultatu 1:0 za Juventus imao priliku doći do izjednačenja. U 39. minuti je dosuđen penal za goste, Farias je stavio loptu na bijelu tačku, ali je njegov šut sjajno odbranio Gianluigi Buffon.

Ovo je bio zaista sjajan način da 39-godišnji golman Stare dame obilježi svoj 620. nastup u Seriji A i najavi još jednu odličnu sezonu na golu Juventusa.



Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi