Jokanović i problematični Deeney za Premiership

Watford izborio Premiership

Jokanović i problematični Deeney za Premiership

Teme:

U Championshipu je završen regularni dio sezone. Uz senzaciju Bournemouth koji je završio na prvom mjestu, direktan plasman u Premiership izborio je i Watford Slaviše Jokanovića.

Watford je posljednjih nekoliko sezona bio kandidat za ulazak u elitnu društvo, ali je tek Jokanović uspio to napraviti. Tek treći stručnjak van Ostrva koji je uveo klub u Premiership. Prvi put nakon sezone 2006/07 kada je Watford igrao u elitnom rangu. Junak Watforda je svakako Troy Deeney, napadač kojem se na početku priče nije predviđala velika karijera.

Ponajviše zbog njegovog temperamenta. Potjeran je iz Aston Ville, onda je završio u jednoj amaterskoj ekipi, radio je kao fizički radnik. Uskoro je prešao u Walsall, godinu je odradio u Halesowen Townu. Prije dolaska u Watford, Deeney je boravio i u zatvoru, tri mjeseca. Po izlasku iz zatvora sve se promijenilo, Deeney je potpisao za Watford, okrenuo je novu stranicu. Ostavio se alkohola, pronašao je kondicionog trenera, izgubio je i nešto kilograma. I onda je počeo zabijati. Ove sezone 21 gol.

"Morao sam se odužiti klubu koji je vjerovao u mene kada niko nije. Kada sam potpisao za Watford, dobio sam novac koji nikada u životu nisam vidio. Nisam se mogao kontrolisati, na kraju sam završio iza rešetaka. Po izlasku sam se odlučio promijeniti. Raditi, naporno trenirati i sve se vratilo" kaže Deeney.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Kada je u pitanju Championship, ostalo je još jedno slobodno mjesto za koje se bore četiri ekipe. Middlesbrough, Brentford, Norwich i Ipswich. Utakmice play offa se igraju osmog i devet maja dok su revanši sedam dana kasnije. Finale je 25.maja na Wembleyu.

Iz nižeg ranga (League one) plasman u Championship su osigurali Bristol City i Milton Keynes Dons, klub koji je nastao na temeljima nekadašnjeg Wimbledona. za treće mjesto se bore Preston, Swindon, Sheffield United i Chesterfield. Championship su napustili Milwall, Wigan i Blackpool.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.