Belgija prokockala dobru prednost u Rusiji

Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo

Belgija prokockala dobru prednost u Rusiji

E. Škorić, foto: EPA

 U drugom kolu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo Rusija je bila bolja od Belgije sa 74:69.

Rusija je prije nekoliko dana poražena u Skenderiji od Bosne i Hercegovine, a večeras je n a svom parketu ostvarila pobjedu nad Belgijom, koja je trenutno na dnu sa omjerom 0-2, dok Rusi imaju 1-1, a Francuska i BiH 1-0 omjer. Podsjećamo, kasnije se sastaju Francuska i BiH, čime će biti kompletirano drugo kolo u grupi E.

Belgija je šokirala Ruse na početku, pa je vodila 14 razlike (23:9), ali domaćin uspijeva da se malo vrati do odlaska na prvu manju pauzu, pošto je tada rezultat glasio 23:16.

U drugoj dionici Belgijci opet idu na dvocifrenu prednost, no na odmoru je bilo 36:36. Rusija u trećoj četvrtini uspijeva da slomi otpor gostiju i da kao favorit uspije povesti 15 razlike 62:47).

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Iako su se na sve načine Belgijci pokušavali vratiti, nisu uspjeli, Rusija je na kraju ostvarila prvu pobjedu u ovim kvalifikacijama.

Karasev je ubacio 12 poena u pobjedi Rusije, Zubkov 11, a Kulagin 10, dok je na drugoj strani Salumu ubacio 17, a Gillet 10 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi