Juniori Barcelone osvojili Ligu prvaka

Završeno prvo izdanje juniorske Lige prvaka

Juniori Barcelone osvojili Ligu prvaka

Fudbaleri Barcelone osvojili su prvo juniorsko izdanje UEFA Lige prvaka. Mladi igrači Barce su u velikom finalu bili bolji od Benfice sa 3:0.

Katalonske nade su u vodstvo došle u 9. minuti golom štopera Rodriga Tarina, a Benfica je šest minuta kansije imala priliku izjednačiti. Međutim, Romario Balde nije uspio iskoristiti penal.

Barcelona je udvostručila prednost preko Marokanca Munira El Haddadija u 33. minuti. Adam Traore je sve sjajno odradio, prošao nekoliko igrača Benfice i sjajno asistirao El Haddadiju za pogodak.

Junak utakmice El Haddadi je prekrasnim pogotkom s pola terena u 88. minuti utakmice postavio konačanih 3:0 za Barcelonu.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Benfica je imala čak 12 udaraca više na gol od Barcelone (21:9), ali nije uspjela doći do pobjede, pa je trofej prvog izdanja juniorske Lige prvaka otišao u Barcelonu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti