"Kada sam rekao da vrijedi 100 miliona onda me počeo slušat"

Predsjednik Torina o razgovoru s Perezom

"Kada sam rekao da vrijedi 100 miliona onda me počeo slušat"

E. Čaušević

Italijanski napadač Andrea Belotti prošle sezone produžio je ugovor s Torinom u kojem se nalazi otkupna klauzula od 100 miliona eura.

Belotti je prošle sezone oduševio fudbalsku javnost svojim igrama i mnogi su očekivali da će ovaj napadač već na ljeto promijeniti sredinu. Međutim, Torino se  odlučio osigurati u tom slučaju, te su produžili ugovor s Belottijem u kojem se nalazi i otkupna klauzula od 100 miliona eura.

Mnogi klubovi su pokazali interes za ovog igrača, ali iz Torina su poručili da on može ići samo ako neko plati 100 miliona eura. Predsjednik Torina, Urbano Cairo, otkrio je da je prije nekoliko mjeseci večerao s prvim čovjekom Real Madrida, Florentinom Perezom, a tema je bio i Belotti.

"Išli smo na večeru i pričali smo o tim ogromnim otkupnim klauzulama koje igrači imaju u svojim ugovorima. Spomenuo sam mu Belottija, ali on je priznao da nije čuo za njega. Kada sam mu rekao da mu je otkupna klauzula 100 miliona eura tek onda je počeo da sluša. Tako to ide, da mu je otkupna klauzula 20 miliona Perez bi me ignosrisao. Ovako je pažljivo slušao šta pričam, možda upravo on odlučio da plati taj iznos, ko zna", rekao je Cairo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi