Ko su najbolji dribleri u ligama petice?
Foto: EPA

Nekoliko zanimljivih imena na listi

Ko su najbolji dribleri u ligama petice?

Opta, kompanija koja se bavi kreiranjem baza podataka, kada je sport u pitanju, je predstavila zanimljivu listu najboljih i najuspješnijih "driblera" iz pet najjačih evropskih liga u dosadašnjem dijelu sezone.

Svoje mjesto na ovoj listu su mogli naći igrači, koji su više od 50 puta "krenuli" u dribling, a da je, pri tome, veliki broj tih pokušaja završio uspješno.

Listu predvodi sjajni Lionel Messi koji je i jedini igrač koji je u dosadašnjem toku sezone pokušao više od 100 driblinga. Fudbaler Barcelone bilježi i odličan procenat uspješnosti svojih prodora, pa je tako protivničke igrače uspio nasamariti u 60% slučajeva.

Najviše pokušanih driblinga, poslije Messija, ima Neymar, a procenat uspješnosti njegovih "trikova" je 63%.

Veliki broj pokušaja ima i mladi fudbaler Borussije Dortmund Christian Pulišić, uz nešto slabiji procenat uspješnosti.

Kada je procenat upsjeha driblinga u pitanju tu prednjači sjajni fudbaler Lyona Nabil Fekir koji je upisao 61 pokušaj driblinga, uz 72% uspješnosti.

Svoje ime na ovoj listi su našli još i Mainzov Levin Oztunali, mladi fudbaler Nice Allan Saint-Maximin, Dries Mertens, Paulo Dybala, Malcolm (Boredaux) i fudbaler Atalante Josip Iličić.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Foto: Twitter.com/Opta

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi