Kolašinac asistent za pobjedički gol Schalkea u Augsburgu

Bundesliga. 25. kolo

Kolašinac asistent za pobjedički gol Schalkea u Augsburgu

Fudbaleri Schalkea stigli su do značajne pobjede u okviru 25. kola njemačke Bundeslige, a fudbaleri Jensa Kellera slavili su sa 2:1 na gostovanju kod Augsburga.

Nije dobro krenulo po goste iz Gelsenkirchena obzirom da su domaći već u 5. minuti poveli sa 1:0 golom Wernera. 

Do 33. minute Schalke je bezuspješno napadao, a onda se jedna lopta nakon dalekometnog udarca Boatenga odbija Huntelaara koji je uspješno posprema u mrežu domaćeg sastava za poravnanje rezultata, što je bio konačan ishod prvih 45 minuta.

U nastavak utakmice Rudari su ušli mnogo angažovanije, a za šok i blic-gol u prvom poluvremenu Augsburgu su se revanširali u četvrtoj minuti drugog poluvremena. Bh. reprezentativac Sead Kolašinac asistirao je Holanđaninu za njegov drugi gol na ovome susretu i totalni preokret fudbalera koji su večeras igrali u bijelim dresovima.

Fudbaleri Schalkea kao da su zaboravili dva rezultatska debakla protiv Real Madrida i Bayerna, te su pobjedom protiv Hoffenheima i večeras protiv Augsburga ponovo zasjeli na treće mjesto bundesligaške tabele, baš kako je u jednom od intervjua za zvaničnu klupsku internet stranicu najavio asistent u večerašnjoj pobjedi Rudara, bh. reprezentativac Sead Kolašinac koji je na terenu proveo svih 90 minuta.

Bundesliga. 25. kolo:
Augsburg - Schalke 1:2 (Werner 5 / Huntelaar 33, 49)

MbtBlwIUt2Y

Mbtbx0036LL

 

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Mbt6ivPqdQg

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.