Kolašinac i Džeko u drugoj, Pjanić u četvrtoj jakosnoj grupi

Danas žrijeb Lige prvaka

Kolašinac i Džeko u drugoj, Pjanić u četvrtoj jakosnoj grupi

Engleska, Španija i Njemačka imat će po četiri prestavnika u grupnoj fazi Lige prvaka, dok će čast Italije braniti samo dva kluba. 

Danas od 17:45 sati na programu je ždrijeb grupne faza Lige prvaka. Tri najjače evropske lige imaju po četiri predstavnika, dok je Malmö prvi put sudionik grupne faze i 129. je klub u historiji Lige prvaka koji će nastupiti u ovom takmičenju.

Žrijeb će biti poludirigovan. U istoj grupi ne mogu se naći klubovi iz iste zemlje. Ali se zato u istoj grupi mogu naći recimo: Real, PSG, Liverpool i Roma! A u drugoj: Porto, Basel, CSKA i Maribor. 

Grupa 1: Real Madrid, Barcelona, Bayern Munchen, Chelsea, Benfica, Atletico Madrid, Arsenal, Porto

Grupa 2: Schalke, Borussia Dortmund, Juventus, PSG, Shakhtar, Basel, Zenit, Manchester City

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Grupa 3: Bayer Leverkusen, Olympiakos, CSKA Moskva, Ajax, Liverpool, Sporting, Galatasaray, Athletic Bilbao

Grupa 4: Anderlecht, Roma, Ludogorec, APOEL, BATE Borisov, Maribor, Monaco, Malmo 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti